اقدام مسئولانه و شجاعانه ی وریشه مرادی ـ عباس منصوران
وُریشه مرادی (جوانا سنه)، به چند جرم به گروگان گرفته شده است: زن بودن، آگاه و چالشگر اجتماعی و کورد بودن، برخاسته در برابر ستمگریهای حکومت طبقاتیِ زن ستیز، کودک کش، و تبهکار و قاتل، اسیر در اسارتگاه اوین است. این زن آزاده، در اعتراض به صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی فعال کارگری و اجتماعی و پخشان عزیزی، فعال اجتماعی و آزاده، از حضور در دومین محکمهی بیدادگاه حکومت اسلامی،در روز یکشنبه ۱۴ مرداد با اتهام «بغی» در دادگاه انقلاب برگزار میشد، خودداری و اعلام کرده است که بیدادگاه حکومت اسلامی را به رسمیت نمیشناسد.
وریشهی آگاه و آزاده، با اتهامهای سنگین از جمله بغی (یعنی وابسته به گروه مسلح علیه حکومت)، روبرو و با خطر حکم اعدام یعنی قتل حکومتی روبروست. وریشه، متن دفاعیهای همانند پخشان عزیزی منتشر کرده است که خطاب به جامعه انسانی و به جای حکومت طبقاتی و دینی، فاشیستی، فکار عمومی را به داوری خوانده است.
وریشه مرادی در متن نامه و دفاعیه خود، حکمهای اخیر حکومتیِ شریفه محمدی و پخشان را نشانهو بیان وامادگی، پریشانی، بحران و ورشکستگی و حربهای برای هراس افکنی و نامیده است. وریشه مرادی مینویسد: «چرا مبارزه با نیرویی تروریستی همچون داعش همتراز و همردیف جنگ علیه جمهوری اسلامی قلمداد میشود؟» از جمهوری اسلامی پرسید ادعایش در مبارزهاش با داعش در کجای تاریخ قرار میگیرد؟
و می افزاید «داعش سرمان را میبُرید و جمهوری اسلامی، سرمان را به دار میکشد»، بنابراین: «هیچ دانش سیاسی-حقوقی توان حل این پارادوکس را ندارد. پس بیدار باشیم.». در این بیان آگاهانه ثابت میشود که حکومت اسلامی ایران با چنین احکامی، دست در دست داعش و ا زهمان تبار است.
وریشه مرادی در روز دهم مرداد ۱۴۰۲ با ضرب و شتم شدید نزدیک سنندج بازداشت شد. رژیم اسلامی قصد سربه نیست کردن او پخشان را داشت که با کارزار جهانی، ناکام ماند.
رژیم به ناچار در تاریخ ۱۷ آبان، از بازداشت مرادی و دو شهروند کُرد دیگر به نامهای پخشان عزیزی و سیروان محمدرضایی خبر دادند و آنها را عضو «پژاک»، حزب حیات آزاد کردستان معرفی کرد.
وریشه در متن دفاعیهی خود، حمله داعش به روژاوا (شمال و شرق سوریه) را رخدادی نامیده که سبب شد هدف و چرایی اقدامات نیروهای تاریکپرست در خاورمیانه را بیشتر دریابد و به درک و فهم دقیقتری از موقعیت ژئوپولیتیک خاورمیانه و مناسبات قدرت نیروهای فعال سیاسی در منطقه دست یابد. او در این دفاعیه روی به جامعهی انسان، مینویسد: بهعنوان یک فعال زن، لزوم مشارکت فعال و چندجانبه در راستای برقراری ثبات، صلح و دموکراسی در منطقه را دریافت و از همین رو به کوبانی که در آن نیروهای تروریستی داعش از خواندن نماز عیدفطر در مسجدش سخن میگفتند، رفت. او در آنجا همانند پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی در روژآوا شد تا زخمهای مردمان کار و زحمت و زنان زیر ستم را مرحمی باشند.
عباس منصوران
۴ اوت ۲۰۲۴